Hemma hos Petter & Harald


Det är inte första gången, Petter och Harald Thime från Bogafjell i Sandnes kommun skaffar sig ett nytt AUBO-kök. Eller den andre. Eller den tredje. Det är faktisk den fjärde gången, som de båda skaffar en specialdesignad danska inredningslösning, för att skapa plats till deras tre festserviser plus vardagsservisen.

Ett svart kök har de också provat tidigare. ”Den svarta färgen och minimalistiska stilen passar utmärkt till vårt nya hus i funkis-stil med svarta fönster och ett enormt kök på 40 kvadratmeter,” säger Petter Thime.

”Vi valde medvetet en enkel design, som är i harmoni med huset. Och allt blev precis så som vi hade tänkt och hoppats.” Petter Thime, som själv har sålt AUBO hos bl.a. Montér Stormarked i snart tio år, har noggrant tänk igenom alla detaljer, och paret har minst 20 inledande skisser bakom sig.


Allt för för att inredningen spelar en avgörande roll, både för honom själv och Harald, som säljer hemartiklar. ”Vi märker tydligt, att dansk design vinner mer och mer mark på den norska marknaden. Georg Jensen, Holmegaard och Kähler är evergreens, men här finns plats till fler. Bondestilen är på tillbakagång och avlöses nu af danskinspirerad minimalism,” säger han.

Och när det gäller den tendensen träffar AUBOs lösningarna mitt i prick, förklarar Petter Thime: ”Det enda problemet är att många norrmän fortfarandeinte känner till AUBO. Än så länge!” Han är mest nöjd med den enorma köksöns skulpterade bordsplatta i vitoljad ek.

Och den stora platsen i skåp och lådor, gör det möjligt att förvara de enorma mängderna av porslin, glas, vaser och ljusstakar m.m. Paret ser inte varför de skulle nöja sig med mindre när de har plats till allting. Plus två kylskåp och två spisar…

 

 

Beställ katalog

Få vår AUBO-katalog skickad till dig helt gratis, du får härlig inspiration direkt i postlådan..

Beställ katalog >

Hitta återförsäljare

Hitta din AUBO-återförsäljare här. Vi står redo att ge dig bra och professionell service.

Hitta återförsäljare >

Kontakta oss


Om du behöver hjälp, information eller om du vill kontakta oss?
- Skicka ett meddelande till oss så hör vi av oss så snart som möjligt.

OBS: AUBO stänger helt under veckorna 30 + 31, varför en längre svarstid än vanligt kommer att inträffa.