Danskt & familjeägt


Då allting började
Även om tiderna har förändrats och AUBO numera är ett välkänt företag inom landet – och utanför landets gränser för den delen – går Jens B. Bertelsens tankar ibland tillbaka till 1985 när han bestämde sig för att bli egenföretagare inom köksskåp och garderober. Allt hände av en tillfällighet. Jens var arbetsledare på en panelfabrik och tillryggalade i det sammanhanget åtskilliga kilometrar på tyska autobahn. Under en mässa i grannlandet stötte han på en tysk återförsäljare av kök och garderober och 1985 startade Jens företaget Topline Denmark tillsammans med sin hustru Grethe. Lagret fanns då hos en åkare i Viborg, denne åkare skulle också sörja för att transportera varorna. Jens själv spenderade det mesta av sin tid ute på vägarna för att tillvarata företagets intressen och körde ungefär 8000 mil om året, medan Grethe skötte om företagets övriga förehavanden från deras hem i Aulum. 

"Det är slitigt att etablera ett nytt företag och under de första fem-sex åren fanns det inte något som hette semester. Lyckligtvis hade vi den portion tur som krävdes för att komma vidare", konstaterar Jens.


Var kommer namnet AUBO ifrån?
I 1988 bytte Topline Denmark namn till AUBO. En annan hade tagit patent på namnet Topline och AUBO låg liksom rätt i munnen. "Aulum" och "indbo" (lösöre på danska). Ursprunget och företagets huvudsakliga produkt. Det var även 1988 som företaget äntligen fick sin första anställda medarbetare, men trots framgångarna byggde verksamheten fortfarande på hårt slit. "När jag tittar tillbaka på den här tiden kan jag inte säga annat än att det var tufft. Det gällde att hålla omkostnaderna nere och om att hålla banken på gott humör" säger AUBO-grundare. Orden kommer med eftertanke och på ett återhållsamt sätt – skryt är uppenbarligen inte Jens starka sida.


Fortfarande en del av vardagen hos AUBO
Idag har Jens lämnat direktörsjobbet och övergått till att vara en slags verksamhetschef och en spindel i nätet. Naturligtvis känner Jens till företagets alla skrymslen och vrår och även om han idag är mest synlig när det gäller inköp så finns han lite överallt. Han pratar fortfarande om tufft arbete och om en filosofi om har präglat AUBO under alla de år som företaget har funnits.


AUBO är fortfarande detsamma
Strategin är enkel - och samma som alltid. "Vi ska hålla vårt ord och vi ska i alla avseenden uppfylla våra åtaganden. Detta är något som vi alltid har fått beröm för av våra kunder. Jag har en känsla av att det är viktigt för våra kunder att de fortfarande gör affärer med ett familjeägt företag och inte med en stor, kapitalstark aktör på marknaden", säger Jens.


Ett riktigt familjeföretag
Så kommer det att fortsätta att vara, understryker han. Att kalla AUBO för ett familjeföretag är ingen överdrift. Hustrun Grethe arbetar fortfarande inom företaget och den ena dottern i familjen är anställd i AUBOs marknadsföringsavdelning. Den andra dottern arbetar inte inom företaget, däremot har hon bidragit med en svärson som ansvarar för exporten till Norge.

 

Jens som vi är vana att se honom. Sittande bakom sitt skrivbord, mitt i det gemensamma kontoret och med en produkt som granskas noga.

 

 

Varför ska du välja AUBO?


Hög kvalitet, genomtänkt design och prisvärda produkter är avgörande faktorer för det stadigt växande antalet kunder som väljer AUBO för att förverkliga sina drömmar om nytt kök, badrum, tvättstuga eller förvaring.

Se mer her

Beställ katalog

Få vår AUBO-katalog skickad till dig helt gratis, du får härlig inspiration direkt i postlådan..

Beställ katalog >

Hitta återförsäljare

Hitta din AUBO-återförsäljare här. Vi står redo att ge dig bra och professionell service.

Hitta återförsäljare >

Kontakta oss


Om du behöver hjälp, information eller om du vill kontakta oss?
- Skicka ett meddelande till oss så hör vi av oss så snart som möjligt.

OBS: AUBO stänger helt under veckorna 30 + 31, varför en längre svarstid än vanligt kommer att inträffa.